Algemeen Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de deskundige als het gaat over het menselijke bewegingsapparaat. Hij behandelt mensen die in het dagelijkse leven belemmerd worden in het bewegen. Deze beperking in beweging kan bijvoorbeeld ontstaan door pijn, krachtverlies en een verhoogde spierspanning. De oorzaak van de klachten kan direct aanwezig zijn, zoals bij een botbreuk of dat het in de rug ‘schiet’. Daarnaast kunnen klachten ook geleidelijk ontstaan, zoals bij arthrose, osteoporose (botontkalking), COPD of nekklachten door dagelijks in een verkeerde houding te zitten.

Een algemeen fysiotherapeut heeft ervoor geleerd om de beperking in het bewegen weer op te heffen.

Dit kan middels diverse technieken, zoals houdingsadviezen, oefentherapie, balanstraining, massagetherapie en leefadviezen. Afhankelijk van de klacht stelt de fysiotherapeut een behandelplan op. Hij zal dit plan met u bespreken.

Als fysiotherapeut stellen wij u centraal tijdens de behandeling. Een behandeling bestaat namelijk niet alleen uit fysiotherapie in de praktijk. U zal zelf thuis het grootste gedeelte van het herstel moeten bewerkstelligen, met behulp van bijvoorbeeld oefeningen en het toepassen van leefregels en adviezen. Het doen van oefeningen in combinatie met het opvolgen van de adviezen, zorgt er hopelijk voor dat de klacht verdwijnt of vermindert, daarnaast ook dat hij in de toekomst voorkomen kan worden. Soms zal blijken dat een klacht nooit meer helemaal zal verdwijnen. In dat geval kan de fysiotherapeut u begeleiden om met een beperking te leren leven en het maximale uit het leven te halen.

De algemeen fysiotherapeut heeft een grote, algemene kennis van het menselijk lichaam. Hierdoor is het mogelijk om de meeste spiergerelateerde klachten te behandelen.

Tegenwoordig is het niet meer nodig om een verwijzing van uw huisarts te hebben om naar de fysiotherapeut te gaan. U kunt direct telefonisch, per mail of via de website contact met ons opnemen. Mocht u nog vragen hebben over de algemene fysiotherapie kunt u ook altijd contact opnemen. Wij zullen dan ons best doen binnen 48 uur te reageren.

Afspraak maken
Heeft u een vraag, wilt u zich aamelden of contact met ons opnemen?

Via onderstaande knoppen kunt u ons op de juiste manier bereiken