Massage

Visser Fysiotherapie levert fysiotherapeutische zorg, maar u kunt er ook afspreken voor massage. Massage zorgt voor ontspanning en biedt het weefsel de mogelijkheid beter te herstellen. De spierspanning vermindert waardoor de bloedsomloop toeneemt. Met onze achtergrond als fysiotherapeut kunnen we maatwerk leveren.
We kunnen putten uit een combinatie van verschillende technieken, bijvoorbeeld bindweefselmassage, triggerpointmassage en ontspanningsmassage eventueel ondersteund met Medical Taping. Dit laatste kan een goede aanvulling zijn op een massagebehandeling.
Massage stelt gerust, verzacht pijn en geeft ontspanning voor lichaam en geest. Het zorgt voor een betere balans, harmonie en meer vitaliteit.

Verschillende vormen van massage

Wat is bindweefselmassage?
Bij bindweefselmassage geef je een mechanische prikkel waardoor de zenuwuiteinden gestimuleerd worden. Deze prikkel kan organen, spieren, gewrichten en bloedvaten bereiken. De doorbloeding neemt toe en de prikkelbaarheid neemt af waardoor lichaamsfuncties zullen verbeteren.

Wat is triggerpointmassage?
Als een spier gespannen blijft, stagneert de bloedcirculatie. Er ontstaat een gebrek aan zuurstof en een ophoping van afvalstoffen. Hierdoor ontstaan zogenaamde triggerpoints, ook wel “knoopjes in de spier” genoemd. Bij de triggerpointbehandeling wordt er voor gezorgd dat er weer meer zuurstof, zeg doorbloeding, in het weefsel komt. Het zelf herstellend vermogen van de spier wordt zo gestimuleerd.

Wat is ontspanningsmassage?
Voelt u zich weleens uitgeblust of vermoeid? Heeft u last van verkrampte en pijnlijke spieren na een zware werkweek? Een heerlijke ontspanningsmassage kan blessures voorkomen en stress helpen verminderen.
Ook als u zich goed voelt, kan een massage heel aangenaam zijn. Massage is geschikt voor iedereen die zich goed wil (laten) verzorgen. De massage heeft een ontspannend karakter en wordt langzaam en soepel uitgevoerd. Na de behandeling zullen de gevoelens van spanning en onrust zijn verlicht en zal er een beter bewustzijn van het lichaam worden ervaren.

Wat is medical taping?
De achterliggende gedachte is dat de spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar ook invloed hebben op onze bloedsomloop, lymfestelsel en de lichaamstemperatuur. Als de spieren niet goed werken, kan dat resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren ondersteund worden met deze elastische tape zal het zelf herstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd worden.

Kosten
Massage valt buiten de reguliere fysiotherapeutische behandeling. Voor de actuele prijzen kunt u contact met ons opnemen.
Natuurlijk is het altijd mogelijk een fysiotherapeutisch advies te krijgen op een hulpvraag als dit wenselijk is. Fysiotherapie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering. U dient hiervoor wel een aanvullende verzekering te hebben afgesloten.

Zwangerschapsmassage, een moment voor jezelf

Je zwangerschap is een bijzondere periode. In korte tijd verandert er veel in je lichaam en groeit er een kindje in je buik.
Voor velen zal het ook een drukke periode zijn. Naast je gezin, werk en vrienden is er vaak nog maar weinig tijd voor jezelf. Op die momenten is het prettig om een vertrouwd en goed adres te hebben waar je terecht kan om te ontspannen.
Bij Visser Fysiotherapie kun je terecht voor massages die ontspanning bieden aan moeder en kind.
Zwangerschapsmassage bij ons wordt op zeer zorgvuldige en deskundige wijze door uitsluitend vrouwelijke therapeuten gegeven.
De massage kan toegespitst worden op specifieke wensen bijvoorbeeld nek/schouders, lage rug of een totale lichaamsmassage.

Kosten
Zwangerschapsmassage valt buiten de reguliere fysiotherapeutische behandeling.Voor de actuele prijzen kunt u contact met ons opnemen.

Voor informatie of een afspraak kunt u telefonisch of via e-mail contact met ons opnemen. Telefoon 0229 212993 of info@visser-fysiotherapie.nl

Afspraak maken
Heeft u een vraag, wilt u zich aamelden of contact met ons opnemen?

Via onderstaande knoppen kunt u ons op de juiste manier bereiken