Patiëntervaringen

Enkele ervaringen van in het verleden behandelde patiënten

 

Zwangerschap

1,5 jaar geleden was ik voor mijn 1e zwangerschap bij Evelien in behandeling. Inmiddels ben ik 29 weken zwanger van de 2e en dezelfde rugklachten als de vorige keer. Ik ben nu ook in behandeling bij een andere bekkenfysiotherapeut omdat deze wel een contract heeft bij mijn zorgverzekering. Ik heb het idee dat de behandeling bij Evelien meer effect had. Ik plan zeker weer een nieuwe afspraak in!

Diagnose prostaatkanker

Ik kreeg de diagnose prostaatkanker. Verwijdering van de prostaat lag als basis voor de genezing het meest voor de hand. De uroloog informeerde mij voorafgaand aan de ingreep mondeling en via documentatie, wat mij rond de operatie en in de periode daarna te wachten stond. In dit stadium besteedde de uroloog ook aandacht aan de mogelijke te verwachten bijwerkingen na de operatie. Denk hierbij aan het tijdelijk en soms blijvend je plas niet kunnen ophouden. Zo’n incontinentie kan buitengewoon oncomfortabel zijn. De uroloog wees mij er met klem op juist voorafgaand aan de operatie contact te leggen met een gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut. En niet eerst te wachten tot na de ingreep. Ik kreeg van de uroloog een verwijzing, waarbij ik terecht kwam bij Visser Fysiotherapie. Samen met Angelique begon ik in haar praktijk met oefeningen die de bekkenbodemspieren verstevigen. Ook kreeg ik een oefenschema mee, om thuis mee aan de slag te gaan.

Immers, als direct gevolg van de prostaatverwijdering verandert de rechte hoek tussen blaas en plasbuis naar een meer vloeiende. En je mist ook de werking van de prostaat, waar de plasbuis doorheen liep. De ligging van de bekkenbodemspieren verandert niet als gevolg van de operatie. Mannen gebruiken deze spiergroep niet om hun plas op te houden. Na een prostaatverwijdering ben je, ‘om de boel droog te houden’ echter wel op deze spieren aangewezen.

Via een programma werd de conditie van de bekkenbodemspieren verbeterd. Door de herhaling en het opvoeren van de intensiteit van de oefeningen, merkte ik dat ongewild urineverlies bij bepaalde handelingen, zoals tillen en passen maken, beter beheersbaar werd. Angelique leerde me niet alleen de bekkenbodemspieren in een betere conditie te brengen, maar ook om deze te ontspannen. Het   - steeds intensiever - oefenen vergt een behoorlijk tijdsbeslag. De bestede tijd betaalt zich dubbel en dwars terug. Je zelfvertrouwen stijgt en je kwaliteit van leven neemt weer toe.

Wat mij is bijgebleven, is dat je door oefenen zelf een verbetering in je situatie kunt aanbrengen. De fysiotherapeute is hierbij niet alleen je ‘leidsman(m/v)’, maar ook vertrouwenspersoon, die precies begrijpt, in welk stadium van verbetering of terugslag je je bevindt.

Resumerend, breng je bekkenbodemspieren zowel voor als na de prostaatoperatie door middel van trainen in conditie. En laat je hierbij leiden door Visser Fysiotherapie. Warm aanbevolen dus.

Diastase

Zo'n 4 maanden na de bevalling probeerde ik het sporten heel voorzichtig weer op te pakken. Als finisher van een hele triatlon was ik gewend om te sporten, maar dit voelde anders. Ik wist ook niet hoe je je moest voelen na een bevalling.
Uiteindelijk bleek het om een diastase te gaan. Bij elke professional en ook verloskundige heb ik het meermaals aangegeven. Uiteindelijk werd er gezegd dat ik er niet veel aan kon doen en dat een buikwandcorrectie na de laatste zwangerschap de oplossing zou zijn.
De tweede zwangerschap was fysiek veel zwaarder. Het was een pak van mijn hart dat Angelique mij vertelde dat met gericht trainen zowel de diastase als de bekkenbodem/incontinentieproblemen konden worden verholpen.

Incontinentie

Door vrienden werd ik op de praktijk gewezen. Het is er gezellig, netjes en het geeft een welkom gevoel. De behandeling was nieuw voor me en de duidelijke uitleg was gelukkig heel duidelijk. Door myofeedback, electrostimulatie (mijn sluitspier was erg verzwakt) en oefeningen zijn mijn klachten opgelost.

Zwangerschap

Na de bevalling had ik veel pijnklachten. De verloskundige attendeerde mij op jullie praktijk. Ik heb meteen een afspraak gemaakt en na een paar behandelingen zijn mijn klachten over. Keep up the good work!

Bekkenfysiotherapie

Via internet ben ik bij jullie gekomen en had toevallig binnen 1 week al een afspraak. Het is een prettige praktijk, alles is goed uitgelegd en ik voelde mij gehoord. 

Anale klachten

Ik ben door de chirurg naar jullie verwezen en kon al met 2 weken terecht. De wachtkamer is gezellig en verzorgd (met het boek`" Een beetje leuk ouder worden"). De behandeling was uitstekend. Mijn klachten zijn verholpen. Er werd goed uitleg gegevenen wat de bedoeling is en waar het op uit moest komen. De bejegening was heel fijn. Ik voelde me serieus genomen en met respect behandeld. 

Algemene teksten uit de jaarlijkse enquete:

"Ik kom al geruime tijd in de praktijk. Ben verwezen door de huisarts. De behandeling is op alle onderdelen positief en duidelijk. De therapeut is vriendelijk, geintresseerd en sociaal. Wat mij betreft: houden zo!"

"Evelien is kundig en aardig"

"Om mijn probleem op te lossen is moeilijk maar Angelique doet er alles aan om een oplossing te vinden. Ze is duidelijk, vriendelijk, proffesioneel en krijgt van mij een dikke 8."

"Mijn probleem was in het begin onduidelijk maar na het onderzoek van Bert bleek ik een vaatprobleem te hebben. Ik ben doorverwezen naar een vaatchirurg en daarna ben ik terug gekomen voor revalidatie."

"Ik ben door de gynaecoloog doorverwezen. Er hangt een fijne sfeer en het is altijd netjes en schoon. Ik ben heel blij met alle hulp en begeleiding die ik van iedereen krijg. De therapeuten zijn behulpzaam, meedenkend en ontzettend vriendelijk"

"Ik kom al sinds 1995 in de praktijk. Soms is er niemand telefonisch bereikbaar en dan wordt je doorverbonden met een telefooncentrale. Het is er gezellig, lekkere koffie en water en het is er aangenaam vertoeven. Ik ben tevreden over de behandeling."

"Een tip van de verlosundige en van mensen in mijn omgeving heeft er voor gezorgd dat ik bij jullie kwam. Het telefonisch contact was proffesioneel en vriendelijk. De bejegening is fijn en veel persoonlijke aandacht."

"Via een vriendin ben ik naar jullie toegekomen. Ik ging er zonder verwachting in maar heb er enorm veel aan, heel leerzaam. Het is leuk, laag drempelig en vertrouwd."

"Ik ben zelf op zoek gegaan na een tip van mijn fysiotherapeut. Ik kwam eerst voor mijn bekken maar nu voor algemeen fysiotherapie. Bij het bekkenonderzoek wist ik niet dat dit een inwendig onderzoek zou zijn maar na uitleg en bedenktijd was dat prima. Ik begrijp nu veel beter waardoor mijn klachten zijn ontstaan."

"Ik ben verwezen door de chiropractor omdat hij dacht dat een bekkenbodemprobleem de oorzaak van mijn klachten waren. Ik ben zeer tevreden. Uitgebreider dan mijn vorige fysio's."

"Ik ben door de uroloog verwezen en ben heel tevreden over de behandeling."

"De orthopeed adviseerde jullie. Ik heb voldoende info gekregen en ben zeer te spreken over Evelien!"

"Ik ben verwezen door de arts. Het heeft mijn leven veranderd. heb er zelf ook veel van geleerd. Ik vond het echt wel lastig in het begin en nooit verwacht dat ik zover zou komen en alles ook echt goed zou komen."

"Ik kwam bij jullie via Facebook. Verder is de praktijk goed, de behandeling is goed en de bejegening top."

"Allemaal nieuwe dingen geleerd. Alles werd goed uitgelegd."

"Ik ben verwezen door de uroloog. Na verschillende behandelingen met PTNS in het ziekenhuis(voor mijn overactieve blaas) kreeg ik van Angelique een apparaatje mee voor thuisgebruik. Sinds ik deze gebruik hoef ik s nachts niet meer naar het toilet en wordt mijn leven niet meer beheerst door vaak plassen."

Afspraak maken
Heeft u een vraag, wilt u zich aamelden of contact met ons opnemen?

Via onderstaande knoppen kunt u ons op de juiste manier bereiken