Diastase is de term voor het wijken van de rechte buikspieren. Zowel mannen als vrouwen kunnen een diastase krijgen.

Diastase kan ontstaan tijdens en na de zwangerschap, door heel veel hoesten, extreem tillen etc, handelingen die een enorme kracht geven op de buikspieren. Doordat de buikspieren wijken kunnen ze niet meer goed functioneren en er klachten ontstaan. Je kan dan denken aan buik-, rug- of bekkenproblemen. Maar ook incontinentie voor urine, verzakkingen van organen, pijnklachten in het bekkenbodemgebied kunnen heel goed worden veroorzaakt worden doordat de buikspieren niet meer goed samenwerken met de bekkenbodemspieren.

Diastase

Een diastase kun je laten controleren door een geregistreerd bekkenfysiotherapeut, de specialist in het beoordelen en behandelen hiervan. In onze praktijk maken we gebruik van onze echo om objectief de buikspieren te kunnen onderzoeken. In combinatie met medical taping, oefeningen onder echo-begeleiding en de juiste technieken om de buikspieren te trainen kun je klachten verhelpen en voorkomen!

Denk je er aan om na een bevalling, buikoperatie of met een diastase (weer) te gaan sporten? Laat het eerst goed checken om klachten op lange termijn te voorkomen!

Afspraak maken
Heeft u een vraag, wilt u zich aamelden of contact met ons opnemen?

Via onderstaande knoppen kunt u ons op de juiste manier bereiken