Algemene Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de deskundige als het gaat over het menselijke bewegingsapparaat. Hij behandelt mensen die in het dagelijkse leven belemmerd worden in het bewegen. Deze beperking in beweging kan bijvoorbeeld ontstaan door pijn, krachtverlies en een verhoogde spierspanning. De oorzaak van de klachten kan direct aanwezig zijn, zoals bij een botbreuk of dat het in de rug ‘schiet’. Daarnaast kunnen klachten ook geleidelijk ontstaan, zoals bij osteoporose (botontkalking) of nekklachten door dagelijks in een verkeerde houding te zitten.

Een algemeen fysiotherapeut heeft ervoor geleerd om de beperking in het bewegen weer op te heffen. Dit kan middels diverse technieken, zoals houdingsadviezen, oefentherapie, balanstraining, massagetherapie en leefadviezen. Afhankelijk van de klacht stelt de fysiotherapeut een behandelplan op. Hij zal dit plan met u bespreken. Als fysiotherapeut stellen wij u centraal tijdens de behandeling. Een behandeling bestaat namelijk niet alleen uit fysiotherapie in de praktijk. U zal zelf thuis het grootste gedeelte van het herstel moeten bewerkstelligen, met behulp van bijvoorbeeld oefeningen en het toepassen van leefregels en adviezen.
Het doen van oefeningen in combinatie met het opvolgen van de adviezen, zorgt er hopelijk voor dat de klacht verdwijnt of vermindert, daarnaast ook dat hij in de toekomst voorkomen kan worden. Soms zal blijken dat een klacht nooit meer helemaal zal verdwijnen.
In dat geval kan de fysiotherapeut u begeleiden om met een beperking te leren leven en het maximale uit het leven te halen.

Als algemeen fysiotherapeut heb je een grote, algemene kennis van het menselijk lichaam. Hierdoor is het mogelijk om de meeste spiergerelateerde klachten te behandelen. Echter soms heb je als algemeen fysiotherapeut iemand onder behandeling, waarbij vaak snel blijkt dat hij of zij door een gespecialiseerde therapeut beter geholpen kan worden. Binnen ‘Visser fysiotherapie’ zijn er drie specialisaties aanwezig, te weten bekkenfysiotherapie, manuele therapie en psychosomatische fysiotherapie. Wanneer de algemeen fysiotherapeut het nodig acht om u door te sturen naar één van de gespecialiseerde collega’s, zal hij dit, na overleg met u, dan ook doen.

Tegenwoordig is het niet meer nodig om een verwijzing van uw huisarts te hebben om naar de fysiotherapeut te gaan. U kunt direct telefonisch, per mail of via de website contact met ons opnemen. Mocht u nog vragen hebben over de algemene fysiotherapie kunt u ook altijd contact opnemen. Wij zullen dan ons best doen binnen 24 uur te reageren.

VISSER FYSIOTHERAPIE | Lepelaar 3a, 1628 CZ Hoorn | 0229 - 212993 | info@visser-fysiotherapie.nl | KvK 54274958 © 2022
Privacy-en cookieverklaring